Personal Blog

Goodbyes and new beginnings!

Wow, wat een rollercoaster!

Wat een hectische, drukke, pittige weken sinds de laatste post. Het is maar een kleine 2,5 week geweest, maar het voelt als een “lifetime”.

Na de terugkomst vanuit Zweden zijn wij non-stop bezig geweest met van alles en nog wat. Er zijn heel veel kilometers op en neer naar opa’s en oma’s gereden. Ik moest wat dagen werken. Er was heel veel papierwerk. Wij hadden nog een aantal laatste gezellige afspraakjes om gedag te zeggen. De nodige items op marktplaats zijn verkocht en Paul bracht ze zelfs naar driehoog op verzoek. Uiteindelijk hebben wij voornamelijk onnoemelijk hard geklust. Ondanks dat al het echte verhuizen werd gedaan door 4 grote, sterke, stoere mannen, hebben wij heel veel gedaan in de voorbereiding en afronding ervan. Alleen al het iedere dag om 7.45 u aanwezig zijn en alles aansturen is al erg vermoeiend. Het oude huis wilden wij heel graag goed opleveren, aangezien het verkocht gaat worden dus daar zaten nog heel wat uurtjes in. De vrijdag voor vertrek hadden wij een kleine lastminute afscheidsborrel georganiseerd. Heel waardevol, gezellig en vreemd. Ik was ook zo kei moe, dat het een beetje langs mij heen ging, maar ik was heel blij om persoonlijk afscheid te kunnen nemen van onze fijne lieve vrienden. Thanks for being there for us!!! Mijn motto is dan ook: wij zijn niet weg, alleen een beetje verder weg…

De reis

Zaterdag hadden wij een klein pre-verjaardags/afscheidsdinertje met mijn ouders en op zondag hebben wij al heel vroeg de auto ingeladen en zijn wij vertrokken. Het begon uiteraard met een klein stressmomentje waarop er een portemonnee met rijbewijs en creditcard werd vermist. Vrij essentieel als je 1000 km gaat rijden. Maar 45 min later dan gepland konden wij dan alsnog weg rijden, gelukkig met gevonden portemonnee! Op naar ons nieuwe “eigen thuisje”, ons nieuwe land, nieuw werk en een groot onbekend avontuur. Als gezin!

De reis verliep echt heel erg (bovenverwachting) goed. Wij hadden het ook wel goed voorbereid. Met lekkere broodjes ei door mijn moeder om 6.00uur s ochtends gebakken en de iPad in geval van nood. De meiden hebben het perfect gedaan en de boot was een ideale en leuke afleiding. Ik vertelde er al eerder over. Merle vond het te gek en wilde dan ook liever op de boot blijven dan de auto weer in. Na ongeveer 12 uur kwamen wij eindelijk aan!

Merle was razend enthousiast over het nieuwe huis en heeft zeker een uur rondjes gerend roepende dat zij een motor was. Ook Stella was blij, voornamelijk denk ik, omdat ze verlost was van het autozitje. Na wat eten hebben wij de kids op bed gelegd en niet lang daarna onszelf ook, aangezien de verhuizers al vroeg op de stoep zouden staan.

De verhuizing 

De volgende ochtend na het ontwaken en het naar buiten kijken om 7,15u stond de verhuiswagen er al. Pff, echt geen moment rust! Om 7,30uur gingen twee mannen los en om 13.00 uur stond alles binnen. Onvoorstelbaar. Wat een bende, wat een zooi. Opeens leek 30kuub aan spullen zo gigantisch veel. Voor Paul en mij was het de vierde verhuizing samen en wij weten inmiddels dat wij geen stoppen kennen als het hier op aankomt. Een challenge om maar door te willen werken en ook de meisjes tevreden te houden. Men zegt dat je geen haast hebt om alles af te krijgen, dat het prima is om op een later moment dozen uit te pakken of peertjes te vervangen. Maar dat is niet onze stijl. Het moet allemaal opgeruimd worden. Meteen. Dezelfde dag. Direct. As we speak. Tot de laatste doos moet alles weg en zsm een plek krijgen. Waarom?

A. Het is super ongezellig om tegen dozen aan te kijken, of geen bank hebt om op te zitten.

B. Je bent altijd alles kwijt wat je net nodig hebt. Zoals dat ene badmatje, omdat merle direct al uitgleed op de badkamervloer. Of het broodmes, omdat ze hier vooral ongesneden vers brood verkopen. Of die dingetjes die je ter beveiliging in stopcontacten stopt aangezien alle stopcontacten op tijgerhoogte zitten en Stella tegenwoordig overal bij kan komen.

C. Het super gevaarlijk is voor twee kleine kinderen wanneer er overal spullen staan die scherp of giftig kunnen zijn of nog belangrijker op ze kunnen vallen.

D. Het heel veel voldoening geeft je kledingkast KonMari in te richten!

E. Lelijk behang in de slaapkamer en een gigantische klok in de woonkamer heel erg snel weggepoetst moeten worden. Ik kan het aanzicht ervan gewoon niet verdragen.

F. Pas als alles is uitgepakt is, je weet wat je nodig hebt en op zoek kan gaan naar nieuwe spulletjes.

G. Wij het graag “eigen” willen maken voor de meisjes.

H. Zo kan ik nog wel even doorgaan…

I. KEA

Dat dus! Een kleine week later zijn wij al een heel eind. Natuurlijk ga ik nog eindeloos blijven schuiven en koop het liefst allemaal nieuwe spullen. Bij voorkeur niet van IKEA, ik ben heel tegenstrijdig in mijn gevoelens over IKEA, haha. De eerste internetbestellingen zijn al gedaan. Zo is Rumba (Roomba) onze nieuwe huisgenoot, hemels, maar Merle is doodsbenauwd voor dit gevaarte. Ik ben dol blij, want ik hoef ik niet meer los na iedere broodmaaltijd op het vloerkleed. Een nieuwe eettafel van HAY wordt ook verwacht, maar heeft nog wat levertijd. Maar toen Paul donderdag zijn IKEA-pasje op mocht halen was ik euforisch. Eindelijk lekker kopen, kopen. En stiekem heeft IKEA echt heel veel leuks en is het ook betaalbaar.

De IKEA-expierence was toch ietsjes anders dan ik mij had voorgesteld. Natuurlijk niet gek met een tweeënhalf-jarige die het fan-tas-tisch vond om eindelijk eens te zien wat KEA (inderdaad zonder I) nu eigenlijk is. Dat is namelijk de plek waar papa dagelijks heen gaat. Het was zo leuk, dat zij zich achter ieder gordijn wilde verstoppen en alleen op showroom al 8x keer haar schoenen uit deed om in de bedjes te gaan liggen. Dat in combinatie met een een baby die het super saai vond om weer in de wagen vast te moeten zitten en wachten tot haar grote zus een keer mee wilde naar de volgende afdeling. De shoppinglist was ietwat enthousiast waardoor  wij uiteindelijk way past Stella’s flesje met 3 grote zware karren en een kinderwagen met huilende baby de auto hebben volgeladen. Ik ben met Stella naar huis gerend, terwijl Paul met doorgezakt auto en Merle voorin naar huis reed. Te gek wel, dat ik gewoon van IKEA naar huis kan lopen/rennen. En ik krijg als partner van ook een kortingspas, yay!!! Alsnog zijn wij de helft vergeten, dus ik denk dat ik nog wel eens terug ga. Ik moet toch wat de komende maanden.

Door de moeheid hebben wij een kast tot 3 keer toe opnieuw in elkaar moeten zetten, maar op de studeer/logeerkamer, de schuur en het betere boor en ophangwerk na zijn wij echt al heel ver.  Naast het sjouwwerk begint nu ook het papierwerk. Vandaag vroegen wij ons persoonsnummer aan, zonder dit nummer kun je niets. Niet eens een simpele bonuskaart aanvragen bij de lokale supermarkt. Moe maar voldaan typ ik dan ook aan dit blog. Morgen hebben wij ons voorgenomen om niks te klussen of op te ruimen. Gewoon een dagje rustig aan, chillen en spelen met de meisjes, naar een speeltuintje, een rondje naar het meer en op zoek naar een kringloop (Loppis) want die schijnen hier te gek te zijn. De Zweden houden namelijk wel van Scandinavisch design. Dus ik verheug mij nu al! Zo trots op onze meisjes! Ze doen het geweldig hier.

Natuurlijk heb ik nog heel veel meer te vertellen, maar het epistel is inmiddels wel lang genoeg! Zie de plaatjes voor een indruk van onze eerste week in het nieuwe huis!

 

Liefs Isabelle

 

 

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Jess
  3 March 2017 at 23:00

  Die serre ziet er zalig uit. En jullie hebben een leuke stijl!
  Rustmaar eens goed uit en even niets doen!

  • Reply
   smålandlife
   4 March 2017 at 08:23

   Dank je wel!! Dat gaan wij echt doen vandaag! Die serre is echt de bonus, nu nog koud maar straks geweldig! Liefs Isabelle

 • Reply
  Ihlja Verouden
  3 March 2017 at 23:09

  Wat super, super leuk om te lezen! En ook al zo snel een flink stuk. Knap hoor! Ik kan me voorstellen dat een blog schrijven nu veel kan zijn! Maar ik ben er blij mee! En ik hoop dat er nog een x een blog komt over de kringloop daar, ben erg benieuwd! Liefs Ihlja aka Illeke 😉

  • Reply
   smålandlife
   4 March 2017 at 08:26

   Lieve Ihlja! Dank je wel voor je fijne berichtje!! Dat van de kringloop komt goed! Loppis-seizoen schijnt rond Pasen te beginnen, dus dan kunnen wij naar hartelust op zoek naar pareltjes voor het huis! Nu ga ik op zoek naar mooi plekje voor het dierenkabinet! X Isabelle

 • Reply
  Carine
  4 March 2017 at 01:48

  Leuke blog! En wat ziet alles er al mooi uit! En wat herken ik het alles meteen gedaan willen hebben 😉 Hier helaas geen Ikea, het Afrikaanse tempo en een onmogelijk instagramwaardig te krijgen huis maar het wordt wel steeds meer ons plekje. Maar vergeet inderdaad niet ook genoeg tijd te hebben met elkaar 😘

  • Reply
   smålandlife
   4 March 2017 at 08:30

   Lieve carine! Je hebt gelijk hoor, vandaag is dat prioriteit!! En gisteren jouw fijne blog gelezen. Is ook veel herkenning te lezen, maar natuurlijk vooral veel verschillen. Respect voor jullie!! Fijn dat het eigen wordt, merk dat dat heel belangrijk is! Leuk elkaar zo te volgen! Liefs Isabelle

 • Reply
  Marijke
  4 March 2017 at 08:22

  Veel succes in jullie nieuwe huis en Zweden! Het ziet er al heel erg gezellig uit!

  • Reply
   smålandlife
   6 March 2017 at 11:55

   Dank je wel Marijke! Wij zijn er ook al heel blij mee, nu het steeds meer thuis wordt! Liefs Isabelle

 • Reply
  Jo
  4 March 2017 at 09:51

  Wat fijn om te lezen – ik was zo benieuwd! – en wat is jullie huisje prachtig geworden!! (Ik stuurde zojuist een appje en besef me net pas dat jullie je NL nummers waarschijnlijk helemaal niet meer hebben…) Enorm hectische weken joh, hoop dat jullie snel een beetje kunnen bijkomen. Fijn ook dat de reis zo goed is gegaan. Geniet van een rustige klus-vrije zaterdag! Xx

  • Reply
   smålandlife
   6 March 2017 at 11:55

   Dank je wel lieve Jo! Voorlopig ben ik te bereiken hoor! xx

 • Reply
  Angelique
  4 March 2017 at 15:09

  Haha. Lekker stel. Geen rem erop. Heerlijk. Daar hou ik van. Maar een time-out is af en toe ook nodig en een lege to do list is ook niets. Als dat bestaat. De Roomba is sinds twee weken ook onze nieuwe huisgenoot en wat een uitvinding! Ook al zijn de kinderen er ook doodsbenauwd van haha. Mijn truc. Zodra ik de deur uit stap gaat de Roomba aan. Veel plezier met verder inrichten, shoppen en klussen. Het ziet er nu al geweldig uit. Xx

  • Reply
   smålandlife
   6 March 2017 at 11:56

   Haha good one! ga ik onthouden om aan te zetten! Ideaal ding he! xx

 • Reply
  Sas
  4 March 2017 at 15:27

  Leuk Isa! Fijn om te lezen dat alles goed gaat en de meisjes het naar hun zin hebben. Het huis ziet er super uit. Liefs Sas

  • Reply
   smålandlife
   6 March 2017 at 11:56

   Thanks lieve sas! xx

 • Reply
  Carlijn
  4 March 2017 at 16:48

  Lieverds!!! Wat ziet dat er top uit!!! Hard gewerkt maar t levert wat op! Een nieuw thuis! Geniet van t reshufflen en schuiven 🙂
  Kus Car

  • Reply
   smålandlife
   6 March 2017 at 11:56

   Zo is het! Jij bent de eerste die de logeerkamer mag uittesten :-)! x

 • Reply
  Roosje
  4 March 2017 at 19:33

  Super om te lezen! En wat een heerlijk huis hebben jullie ervan gemaakt. Geniet van jullie tijd met de meisjes!

  • Reply
   smålandlife
   6 March 2017 at 11:57

   Dank je wel! Dat ga ik echt doen, een groot kado om nog even bij ze te mogen zijn op deze manier! Liefs Isabelle

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.