Personal Blog

De halve verjaardag van Stella!

Ongelooflijk cliche maar waar, de tijd vliegt voorbij! Wat is er ontzettend veel gebeurd dit half jaar.

Een jaar geleden was ik 3 maanden zwanger van Stella en verheugde ik mij al enorm op het feit dat ik een hele zomer vrij zou zijn. De zwangerschap ging super snel, op de laatste weken “wachten” na. Eigenlijk waggelde ik er zonder al te veel problemen door heen. Het was wel iets taaier dan de eerste zwangerschap. Mede door een continu zieke dreumes thuis en deels doordat ook ik de dans van de virussen niet heb kunnen ontspringen. Eind mei kreeg ik verlof en half juli, op 16-7-16, was het dan eindelijk zo ver! Kleine Stella werd geboren. Wat een rijkdom!

Nu, zes maanden later vieren wij een klein feestje om dit heuglijke feit! Hieperdepiep! Wij staan aan de vooravond van een nieuw avontuur. Mede door onverwachte, ingrijpende familieomstandigheden realiseren wij ons des te meer dat je nu moet leven en vooral moet genieten van het moment. Dus hebben wij eind december besloten om naar Zweden te emigreren. Het was echt geen makkelijke beslissing om huis en haard op te geven. Familie en vrienden “achter” latend. Toch hebben wij veel zin in het nieuwe avontuur en pakken wij langzaam vast alle spulletjes in. Het is gelukkig niet de andere kant van de wereld en zijn onze ouders nog mobiel en komen hopelijk geregeld op bezoek. Hoe lang wij precies zullen blijven is onbekend. Paul heeft een contract voor drie jaar.

Stella is een heerlijk meisje en super makkelijk. Ze is vrijwel altijd vrolijk. Na wat moeilijke weken in verband met kortademigheid, lijkt ze ook het doorslapen weer te hebben opgepakt. Wij moeten nu wel serieus rekening met haar houden, want ze laat het wel horen als ze zich verveelt of honger heeft. De eerste haren zijn letterlijk al uit Merles hoofd getrokken (oh my!) en vanochtend was de eerste “ruzie” een feit. Merle en Stella wilde met hetzelfde speeltje wilde spelen. Dat belooft wat voor de toekomst!

Vanmiddag zijn de kinderen op de opvang en heb ik tijd voor Zweedse les, administratie en regelwerk voor de verhuizing. Er komt heel wat bij kijken. Mijn “bedrijfje” wat ik net had opgestart, moet ik weer opzeggen. Alle (vergeten) lidmaatschappen hier en daar, allerlei verklaringen en jaarrekeningen op orde hebben, daar alles opstarten en de correspondentie met een toekomstige werkgever, verzekeringen, pensioen, verklaringen van goed gedrag etc etc. Daarnaast moet er gauw nog even gekookt worden, naar de brievenbus gegaan worden (pakketjes komen eraan!), de kinderen ophalen en vanavond heb ik dienst op de huisartsenpost. Laat ik dus maar gauw echt wat nuttigs doen!

Liefs Isabelle

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.