Personal Blog

Småland life!

Hallo allemaal,

Welkom! Mijn naam is Isabelle en mijn gezin en ik staan op het punt om naar Zweden te verhuizen. Mijn gezin bestaat uit manlief (ehm…vriendlief, dit is een puntje van aandacht), dochters Merle van 2 jaar en Stella van 6 maanden en ik zelf.

Een reuze spannend avontuur. Met alle ontwikkelingen in ons leven op dit moment lijkt het mij reuze leuk dit af en toe eens in een blogje op te schrijven. Geïnteresseerden kunnen zo een beetje bij blijven en lezen over onze avonturen in het mooie Småland te Zweden.

Waarom deze blog Småland life heet? Dat heeft meerdere redenen! Ten eerste omdat wij naar een dorpje gaan verhuizen en dat ligt in Småland. Småland is een landschap in de Zuid-Zweedse regio Götaland en bevat onder andere de provincie Kronoberg län, waarin het dorp is gelegen! Het landschap bestaat uit glooiende heuvels bezaaid met prachtige meren en bossen (dank u, wiki). Dus ik zal zeker zo nu en dan over onze belevenissen in het mooie landschap vertellen. Nu zijn wij best wel stadsmensen en eigenlijk helemaal niet van die natuurmensen (confession) dus ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen om in een klein dorp midden in de bossen te gaan wonen.

Daarnaast zal Paul, na 8 jaar voor IKEA Nederland te hebben gewerkt, voor IKEA of Sweden gaan werken. En wellicht dat u  de ballenbak van IKEA ook wel bij naam kent? Juist, Småland (kleintjes-land)! Ik zal dus zeker ook af en toe over het wel en wee van mijn kindertjes spuien met hier en daar een leuk fotootje erbij. Mensen die mij al wat langer kennen of mij bijvoorbeeld op Instagram volgen weten dat ik dolgraag plaatjes schiet van mijn lieve meisjes! Wij zijn ook graag bezig met het inrichten van ons huis en ook daar zal ik zeker af en toe eens over bloggen!

Het is zeker de bedoeling dat ook ik te zijner tijd zal gaan werken straks. Ik ga hopelijk aan de slag als huisarts, of beter gezegd, distriktläkare in de regio Småland. Het lijkt mij leuk af en toe vertellen over het werken als Nederlandse huisarts in Zweden. Onderhandelingen zijn nog lopende en een voorwaarde om mijn licentie te krijgen is dat ik eerst vloeiend Zweeds spreek. Ik heb dus nog even een taakje te doen. De eerste 5 lessen zitter er wel al op en ook wordt de taalapp Duolingo dagelijks gebruikt. Nu blijkt Zweden gelukkig heel goed voor haar inwoners. Je betaalt al snel 60% belasting over het salaris, maar het heeft prachtige voorzieningen voor haar inwoners. Zodra wij een burger service nummer hebben zal ik weer moederschapsverlof krijgen tot aan Stella’s eerste verjaardag. Kinderopvang laat namelijk geen kinderen onder de 12 manden oud toe. Ik krijg dus  de tijd om de taal onder de knie te krijgen en samen met de meisjes te wennen aan ons nieuwe leven. Hoe bizar! Het is net een speelparadijs, dat Zweden.

Zo, genoeg voor nu, mijn eerste blog is een feit!

To be continued…

 

Liefs, Isabelle

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Michelle - Momoftherebels
  16 January 2017 at 09:21

  Leuk om te lezen! Spannend zeg..Zweden is een prachtig land
  Succes met het bloggen dat gaat vast wel lukken als ik het zo lees.

  • Reply
   smalandlife
   16 January 2017 at 15:23

   Super lief van je! Zweden is inderdaad prachtig, hoewel ik het nog amper ken! Heel benieuwd! Liefs Isabelle

 • Reply
  Emmy
  16 January 2017 at 11:13

  Wat super leuk om al je avonturen naast IG ook hier te gaan volgen. Heel veel succes de komende maanden en met dat Zweeds gaat het wel goedkomen. 🙂

  • Reply
   smalandlife
   16 January 2017 at 15:22

   Dank je wel, Emmy! Hoop ook dat het Zweeds goed gaat komen! liefs Isabelle

 • Reply
  Linda Mocking
  16 January 2017 at 19:53

  Wat ontzettend spannend! Lijkt me leuk om jullie avontuur te volgen. Heel veel succes! Liefs, Linda

  • Reply
   smalandlife
   17 January 2017 at 00:06

   Dat vind ik echt reuze leuk! Dank voor je lieve reactie! liefs isabelle

 • Reply
  Sabine
  16 January 2017 at 23:13

  Wat schrijf je leuk Isa! Een enorm avontuur die wij heel graag willen volgen,oa via deze blog! Dikke kus

  • Reply
   smalandlife
   17 January 2017 at 00:06

   Dank je wel lieverd! Kom maar gauw langs! x

 • Reply
  Wiep
  17 January 2017 at 08:08

  Super leuke blog! Ik blijf jullie volgen hihi spannend hoor! Ben heel benieuwd!
  Liefs wiep

  • Reply
   smalandlife
   17 January 2017 at 09:46

   Yay! Super leuk Wiep! Thanks! Liefs isabelle

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.