Personal Blog

The keys!

Yay! Wij hebben de sleutel! De sleutel van ons nieuwe onderkomen in Zweden.

Paul is voor zijn huidige job nog even een paar dagen in Malmö. Dat kon hij perfect combineren met het ophalen van de sleutel van ons huisje dat we per 1 februari huren. Paul stuurde nog wat foto`s door (d.w.z. zonder creme wit leren banken en stoelen, meerdere zwarte lack tafels en een malm ladekast in de woonkamer). Ik denk dat we er echt wel een fijn plekje van kunnen maken. Dat het ons “eigen thuisje” wordt, zoals Merle zegt. Het is wel weer een tijdelijk huurhuis, dus zodra wij weten dat wij de komende jaren zeker in Zweden zullen blijven gaan wij op zoek gaan naar een koophuis. Maar de komende 1,5 jaar zitten wij er in ieder geval heel lekker bij. Over twee weken moet Paul voor zijn nieuwe baan opnieuw in Zweden zijn. Ik zal dan met hem mee gaan om het huis vast wat voor te bereiden op de komst van de spullen en de kinderen. Toch zag alles er al redelijk perfect schoon uit, dus er hoeft weinig aan te gebeuren (het bruine bloemen behang in slaapkamer moet helaas in tact blijven). De meeste tijd zullen wij kwijt zijn aan het maaien van ons gazon van 500m2, want dat zal echt wekelijks moeten gebeuren volgens de eigenaar. Gelukkig hebben we groene vingers…

Deze week is ook de verhuisdatum bekend geworden. Op 23 februari zal ons hele boeltje in gepakt worden en op 27 februari op ons nieuwe adres worden voorgereden! Op 26 februari gaan wij Nederland ook echt verlaten. Heel gek. Heel definitief. Super vreemd. Heel leuk. Maar afscheid nemen is toch ook moeilijk en een beetje verdrietig. Hoewel Zweden niet het andere eind van de wereld is, weet je toch niet zeker hoe het zal gaan lopen allemaal. Wanneer wij vrienden en familie weer zullen zien. Voor zover haalbaar hoop ik de meesten nog persoonlijk gedag te kunnen zeggen. Daarnaast hoop ik ook heel gauw nog wat babies te mogen ontmoeten die vooralsnog warmpjes bij moeders in de buik zitten. Zet hem op ladies!

Over minder dan een maand zullen wij vertrekken en wij zitten nu wel wat in de survival-modus. Veel werken en diensten op onmogelijke tijden en momenten. Het leven met twee kinderen, dat sowieso al erg druk is. Het leed dat virusinfectie heet. Doktersbezoekjes (keuringen, tandarts, orthopeed voor mijzelf, consultatiebureau en de oogarts voor Stella). Spanning over een aanstaande operatie in de familie. Het plannen van de verhuizing, het opleveren van ons huidige huis. Op en neer naar Zweden in de tussentijd. De kinderen en ik hebben ook nog mogen mee werken aan een prachtig MOM (Moments of Motherhood) project van Tough Cookie Store voor het goede doel Make-A-Wish, waarover later meer.  En alsof karma er mee speelt gooide ik zaterdag mijn nieuwe telefoon stuk en ging het motormanagement lampje van de auto branden. Beiden vrij a-relaxed want dat moet echt nog even gefixt worden voor wij kunnen vertrekken. Vanuit Älmhult is dat gewoon allemaal veel minder makkelijk te regelen. Zo zonde geld en zo zonde tijd. Laten wij hopen dat het hier vooralsnog bij blijft.

 

To be continued!

 

Liefs Isabelle

 

PS) Als je wilt kan je je hiernaast inschrijven voor de mailinglist. Dan krijg je een berichtje als er een nieuwe post online is! Let op, aangezien hotmail en gmail het als SPAM aanmerken (hoewel, dat is het wellicht ook ;-)).

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  manon
  31 January 2017 at 15:02

  Wauw! Ik zat nog met maart in mijn hoofd! Maar het gaat allemaal goed komen en voor je het weet genieten jullie van de voorjaarszon op een vers gemaaid gazon!

  • Reply
   smålandlife
   31 January 2017 at 20:54

   Ja het gaat zo snel nu! 1 mrt begint Paul!! Xx

 • Reply
  Geesje
  5 February 2017 at 07:24

  Mooi ies! Er zijn vast dorpskinderen die voor een zakcentje willen maaien! Zodra onze jongens groot genoeg zijn zullen wij ze sturen😊!

  • Reply
   smålandlife
   5 February 2017 at 10:27

   Uitstekend plan!!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.