Personal Blog

Vi är där!

Moment van bezinning!

Zojuist heb ik Paul weg gebracht voor zijn eerste werkdag. Hij spendeert deze met al zijn nieuwe collega’s op een geweldige locatie in het bos aan het lokale meer. Het zijn de Kick-Off dagen voor zijn nieuwe job. Natuurlijk ben ook ik de auto even uitgestapt om de omgeving te verkennen. Het is hier werkelijk schitterend! De vogels fluiten, het is stil en overal waar je kijkt is er bos bezaaid met sneeuw en in het midden van dit alles ligt een prachtig bevroren meer. Ik durfde er nog niet op te lopen in mijn eentje. Nu ben ik geen natuurfotograaf maar wellicht geven de foto’s wel vast een beetje een indruk. Helaas heb ik nog geen älg gespot, maar dat kan vast niet lang meer duren. Hopelijk is de eerste ontmoeting niet op de motorkap…

De winters zijn hier lang, koud en donker maar ik kan daar vast aan wennen, dit gezien hebbende. Wow! Iedere seizoen heeft vast zijn charme.

Aan het meer heb ik een moment van bezinning. Waar zijn wij in godsnaam aan begonnen?! Wat gaan wij in hemelsnaam doen hier?  In Zweden, “in the middle of nowhere”! Het gaat goed komen. Ik weet het zeker. Toch is het direct een moeilijke week. Wij kregen heel verdrietig nieuws van vrienden en ook is het voor de familie een spannende week. De afstand is direct duidelijk. Inherent aan deze keuze. In gedachten zijn wij er bij.

De reis!

Weer een week verder en de verhuizing komt steeds dichter bij. Dit blog typ ik vanaf een biertafeltje in de nieuwe woonkamer. Paul en ik zijn gisteren gearriveerd in ons nieuwe huisje. Zonder koffie of thee want ik heb nog geen mok om het uit te drinken en ik ben onze Nespresso-machine vergeten mee te nemen. Gelukkig vond ik nog wat snoepkrijtjes en het water in het nieuwe roze glas smaakt extra lekker. Het semi-gezellige plantje van de vorige bewoners houdt mij gezelschap vandaag.

De autorit viel niet tegen. Wij hebben er 10,5 uur over gedaan. Over 1,5 week met de meiden zullen wij iets meer tijd nodig hebben. Voldoende stops om even uit te razen en flesjes te geven. Hoewel vrij kostbaar, zit er na ongeveer 6 uur een break in de autorit van driekwartier op de Ferry. Voor iemand die de veerpont naar Terschelling gewend is (waar mijn zus met haar gezin woont), was dit een heuse verademing. Hij vertrekt ieder half uur (24u/dag) en alles is strak georganiseerd. Er is bijzonder veel entertainment op de boot. Een speeltuin voor de kleintjes, een enorme dutyfree shop met heel veel mooie make-upjes voor moeders.  Omdat het allemaal heel goedkoop leek en op dit gebied NIETS te krijgen is in het dorp heb ik natuurlijk even goed ingeslagen. Duitse curryworst met frietjes voor vaders (oke, ik heb ze ook vast even voorgeproefd) en een uitgebreid buffet naar wens in een andere ruimte.  Als het minder koud is, kan je lekker naar buiten en genieten van het water en het uitzicht. Er is veel plek op de boot, zodat je niet op elkaars lip hoeft te zitten. Daarna is het nog maar 3,5 uur in de auto en ga je over de Öresund/Øresund brug tussen Kopenhagen en Malmö. Wij kwamen rond het eind van de middag aan en hebben vrijwel geen oponthoud gehad. Je rijdt naar het eind van de wereld, dus er is amper verkeer. Volgende week vind ik de reis wel spannender, want voor de kindjes zal het een hele lange dag zijn. Tips zijn welkom! Uiteraard direct een bezoek aan IKEA gebracht na aankomst. Die zit om de hoek, letterlijk. Vanuit ons slaapkamer raam kan je het billboard IKEA zien.

Het huis!

Zonder de spullen van de vorige bewoners ben ik nog enthousiaster over het huis. Het is zo ruim en groot en ik ben verliefd op onze serre! Het is daar nu nog te koud maar wat gaan wij daar graag zitten in het voorjaar. Ik zie de schapen-velletjes als liggen. In de tuin staan prachtige appelbomen en het huis heeft en een garage en een carport! Een echt grotemensenhuis. De badkamer is het enige minpuntje van het huis. Wat oud, met behang (serieus, in een  badkamer?) en matig onderhouden. Gelukkig was de douche aangenaam vanochtend, dus daar vinden wij vast onze weg in.

Vandaag mag ik aan de slag met de PAX-kast, die wij gisteren vast kochten. Altijd een enorme klus en super fijn als die straks vast staat als de verhuiswagen aan komt. Deze grote kast gaat voor het bruine behang, dus dat probleem is ook direct op gelost. Als ik tijd over heb kan ik onze keuken vast een beetje inrichten want wij hebben al het etenswaar vast mee genomen uit de voorraadkast. De verhuizers mogen dit niet mee nemen en zuunig als wij zijn vonden wij het zonde om alles weg te gooien en opnieuw te kopen. Op weg naar Zweden hebben wij ons overigens verbaasd over verscheidene auto’s die afgeladen vol lagen met blikjes bier. Het schijnt hier namelijk onbetaalbaar te zijn. Wellicht zullen wij dan toch nog maar een flesje of wat moeten inslaan voor vertrek. Note to self: daar is geen plek voor in de auto.

Ik heb nog zo veel te vertellen, maar ga nu toch maar wat nuttigs doen, Paul is al bijna klaar met werken!

 

Liefs Isabelle

 

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Sabine
  15 February 2017 at 12:04

  WoW, wat een prachtige omgeving! Daar kan je zeker al snel aan wennen en zo te zien genoeg ruimte om familie en vrienden te ontvangen in jullie heerlijke woning. Succes Isa en Paul! Houd ons op de hoogte. veel liefs, Sabine

  • Reply
   smålandlife
   16 February 2017 at 12:57

   De logeerkamer staat al klaar, bien! xx

 • Reply
  Geesje
  15 February 2017 at 13:03

  Adembenemend…

  • Reply
   smålandlife
   16 February 2017 at 12:56

   Nu al zin het jullie te laten zien! xx

 • Reply
  Wiep
  16 February 2017 at 10:06

  Wat een prachtige omgeving!! En een mooi verhaal! Heel veel succes en plezier!

  • Reply
   smålandlife
   16 February 2017 at 12:56

   Dank je wel Wiep! Het is hier goed toeven :-)! liefs isabelle

 • Reply
  Juliette
  16 February 2017 at 11:22

  Wauw wat een prachtig huis! Wat fijn dat de ferry zo vaak overging. Prachtige foto’s! 💕

  • Reply
   smålandlife
   16 February 2017 at 12:56

   Dank je wel! Wij zijn er ook zo blij mee! Liefs isabelle

 • Reply
  Yvonne
  16 February 2017 at 22:06

  Wauw, wauw, wauw…Isabelle!!! Dat huis, ik vind het prachtig ❤❤❤

  • Reply
   smålandlife
   17 February 2017 at 09:59

   Thanks Yvonne! Het is een zalig huis, he! xx

 • Reply
  Marleen
  18 February 2017 at 21:49

  Wat een prachtige plek! Succes met de laatste voorbereidingen. x

  • Reply
   smålandlife
   21 February 2017 at 18:14

   Dank je wel!! Liefs Isabelle

 • Reply
  Eline
  20 February 2017 at 16:00

  He Isabelle,

  Zo, echt een enorm grote mensen mensen huis ;-). Succes deze laatste week nog met alles. Er wacht je in ieder geval een prachtige omgeving! x

  • Reply
   smålandlife
   21 February 2017 at 18:14

   hihi ja he! thanks elien, hopelijk zien wij je vrijdag nog even! xx

 • Reply
  Fleur
  27 February 2017 at 21:24

  Ik lees je blog nu pas. Wat een andere wereld en zo mooi blauw met wit alles. Echt enorm benieuwd naar jullie nieuwe leven en trots op je vastberadenheid! Liefs xxxx

  • Reply
   smålandlife
   28 February 2017 at 07:11

   Dank lieve fleur!! We gaan het meemaken!! Xx

 • Reply
  Marjolijn Nijhoff
  2 March 2017 at 17:08

  Wat een enorme uitdaging, stoer!
  Heel, heel veel succes daar. Aan de prachtige omgeving en leuke huis zal het niet liggen.
  Leuk om jullie zo te kunnen volgen.
  Dikke knuf van mij. Marjolijn Nijhoff X

  • Reply
   smålandlife
   3 March 2017 at 21:01

   Dank je wel lieve Marjolijn! xx

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.